Partnerünk: Környezettudományi Klub

Nem Zöld - TUDATOS! Célunk a fenntarthatóság gondolatkörének terjesztése az ELTE Lágymányosi Campusán, valamint részt veszünk számos külső rendezvényen, projektben, illetve foglalkozunk a középiskolások környezeti nevelésével is.

Mission

Mindenkinek van egy álma…!

A miénket 2006 májusában álmodta meg Weiszburg Tamás a környezettudomány/környezettan szak egyik alapítója. Célja az volt, hogy létrehozzunk egy olyan szakos szervezetet az ELTE-n, amely nem csak összehozza az azonos érdeklődésű hallgatókat, nevelőket, de képes érdemi munkára is.

Ez így is lett! Kezdetben ugyan csak próbálgattuk magunkat, mindenki kereste a helyét, amit szép lassan meg is találtunk. Kialakult az a kör, amely felfedezte a terveinek megfelelő szemléletet, és képes is volt tenni közös céljaink megvalósításának érdekében. Belőlük szerveződött az a mag, amely többé-kevésbé ma is vállán hordja a klubbot.

Kezdetben főleg egyetemi népszerűsítő rendezvényeken vettünk részt változó haszonnal, de mindig pozitívan és lelkesen. Akkor is, ha összecsapott felettünk a bürokrácia karma. Az a gondolat, hogy egy ember, akinek kicsit is segítettünk életének tudatosabbá formálásában sokkal fontosabb, mint pár, akinek nem mindig továbbsegített a buktatókon.

Később azonban rá kellett jönnünk, hogy a tetteink alapján sokkal sikeresebbek lehetünk. Így elindítottuk a Lágymányosi campuson a szelektív gyűjtést (papír, pet palack), valamint elkezdtük nevelői munkánkat gimnáziumokban. Ezenkívül folyamatosan szervezünk mind szakmai, mind szabadidős programokat (pl.: Környékezés).

Rendszeres csapatépítések alkalmával sikeresen igyekszünk baráti kapcsolatokat egyeztetni a munkával, valamint fenntartani folyamatos lelkesedésünket, és szakmai felkészültségünket. Ezeken programjainkat, terveinket folyamatosan pontosítjuk, aktualizáljuk.

Természetesen közben igyekszünk fenntartani az egyetemi klubbokra jellemző szabad hangvételt, mókát és kacagást. Csak az a baj, hogy az élet nem ilyen, legalábbis a környezetvédelem terén. Sajnos túl sokszor találkozunk olyan balgaságokkal, ami nemhogy szakszerűtlen, még káros is. Mottónk ezért, hogy elhitessük az emberekkel, hogy Nem zöld, Tudatos életre van szükségünk.

Company Overview

A 2006-ban alakult Környezettudományi Klub (ELTE University Club for Environmental Sciences) célja a fenntarthatóság gondolatkörének terjesztése az ELTE Lágymányosi Campusán.

Description

Projektjeink:

Rendezvények, melyeken rendszeresen részt veszünk standdal, játékokkal:

• ELTE TTK gólyatábor, Bódvarákó
  • LEN (Lágymányosi Eötvös Napok)
  • Éjszakai Sportnap
  • Szakkolégiumok Éjszakája
  • Kutatók Éjszakája

Egyéb rendezvényeken, projektekben való részvétel:

• ELTE Fenntarthatósági Projekt (Ökoszeminárium - Élj kis lábon!)
  • Zöld OT (Környezet- és Természetvédő Szervezetek Országos Találkozója)
  • ELTE EKSZ
  • Zöld Iroda Program
  • "Fut a Csepel"